Arama
Arama Sonuçları
Ramazan fırsatçıları iş başında!..
Hem büyükbaş, hem küçükbaş hayvan sayısı azalan Türkiye'de; kırmızı et ürünlerine gelen yüksek zamlar merak konusu.
Kastamonu Üniversitesi’ne 20 Milyon TL destek!
Kastamonu Üniversitesi’nde 25 Ocak 2024 Perşembe günü Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Kurumsal Büyük Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı’nın katılımı ile “Yükseköğretimde Veriye Dayalı Stratejik Yönetim ve Kastamonu Üniversitesine Genel Bakış” konferansı düzenlendi.
Devletten 2.500 TL Nakit Kırtasiye Desteği!
Öğrenci velileri, yeni eğitim ve öğretim yılı başladığında birçok yeni kırtasiye masrafıyla karşı karşıya kalır. Defterler, kalem setleri ve daha birçok gerekli malzeme bu dönemde ihtiyaç haline gelir. Bu artan masrafların üstesinden gelmek için devlet, velilere önemli bir destek sunuyor.
Düşük Geliri Olanlar İçin 4.470 TL'lik Devlet Desteği!
Düşük gelirli vatandaşlar için devletin sağlık sigortası primlerine yönelik sunmuş olduğu 4.470 TL'lik büyük destek! Aylık geliri 4.471 TL'nin altında olanlar ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir.
65 yaş üstü ücretsiz toplu ulaşım sona mı eriyor?
Akaryakıt bedelinin artmasıyla Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim'de 65 yaş üstü vatandaşlara sunulan ücretsiz toplu ulaşımı sonlandıracağını bildirdi.
Aile Destek Ödemesi ne zaman zamlı yatacak? 2023 Temmuz Aile Destek Ödemelerinde son durum
İhtiyaç sahibi ailelere çocukları için ekonomik destek kamu tarafından sağlanıyor. Bu kapsamda bir süredir Aile Destek Ödemesi yapılıyor. Söz konusu ödemelerin ne zaman artacağı ve Temmuz ayı ödeme takvimi, ilgili vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, Aile Destek Ödemesi ne zaman zamlı yatacak?
Devlet desteği ile ürünlerin zarar görmesi önlendi
İhsangazi ilçesinde hibe desteği ile alınan makine sayesinde çiftçilerin ürünlerinin yağış sebebiyle hasar görmesi önleniyor.
Ev alacaklara 'BES önerisi'
Sektör temsilcilerinden dar gelirli vatandaşın ev sahibi olabilmesi için bir dizi öneri geldi.
Soğan ve gübre fiyatları düşüyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatların üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştüğünü bildirdi.
"İtalya’da üretiliyor demek Togg’a emek veren 10 bin kişiye saygısızlıktır"
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş dev fabrikanın kapılarını gazetecilere açtı. CEO Gürcan Karakaş, "İtalya'da üretiliyor demek, TOGG'a emek veren 10 bin kişiye saygısızlıktır" dedi.
Baltacı: Kastamonu, bizimle birlikte konuşmaya başladı
CHP Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Gündem Medya Haber’de Yılmaz Acar Davut’un sunduğu “Kastamonu’da Siyaset” programına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.
‘Yalan ve iftira üzerine iktidar kurmayacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Cide’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet demek, kimseye muhtaç olmamak demektir.
‘Kastamonu’ya AVM’ler değil, fabrikalar kuracağız’
Zafer Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Özcan Büyükşen ,İl başkanı Dilek Osmanoğlu, Merkez İlçe Başkanı Celal Kafşakoğlu ve parti yöneticileri; seçim ziyaretleri kapsamında Çatalzeytin, İnebolu ve Devrekani ilçelerini ziyaret etti.
10 soruda "kentsel dönüşüm kredisi"
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “10 Soruda Kentsel Dönüşüm Kredisi” soru ve cevaplarını yayımladı.
‘Çiftçimiz, zor şartlara rağmen üretimi sürdürdü’
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hava koşullarının da geçen yıla göre iyi gitmesiyle bitkisel üretimde önemli bir artış yaşandı. Çiftçilerimiz, zor şartlara rağmen üretimini sürdürdü” dedi.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
Kendi işinin sahibi oldu
Kastamonu'nun Daday ilçesinde yaşayan bedensel engelli vatandaş, internette dolaşırken öğrendiği devlet desteği programı ile hayalini kurduğu işinin sahibi oldu.
“Tiyatro, eğitimin en büyük aracıdır”
Kastamonu’da tiyatro denildiğinde akla gelen ilk isim, Nöbetçi Ekip Sahne Sanatlarında Temel Oyunculuk derslerinde tiyatro eğitmenliği yapan Hulusi Sıvacı, Kastamonu’daki tiyatro konusunu değerlendirdi. 28 yıldır bu sanatı icra eden tiyatro eğitmeni Sıvacı, tiyatro oyunları hazırladıklarını ancak kaynak bulamadıkları için tüm projelerinin 2023 yılına ertelendiğini dile getirerek durumu eleştirdi. Sıvacı açıklamasında; “Her şeye kaynak bulunuyor, tiyatro deyince lüzumsuz görülüyor. Tiyatro eğitimin en büyük aracıdır. Bir şehir, tiyatrosunun var olmasını istiyorsa herkes taşın altına elini koyacak” ifadelerine yer verdi.
‘Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmeli’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmelidir” dedi.
Yüzde 50 oranında devlet desteği
Kamu yararına çalışan vakıf olma statüsüne sahip İhlas Vakfı’na bağlı Kastamonu Sıla Erkek Öğrenci Yurdu’na kayıt yaptıran öğrencilere yaklaşık yüzde 50 oranında devlet desteği sağlanıyor.
Saha, ilçeye yeniden kazandırıldı
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel felaketinde kullanılmaz hale gelen Bozkurt Futbol Sahası, afetin yıl dönümünde yeniden ilçeye kazandırıldı.
Atlı Turizm Merkezi Eylül’de hizmete açılıyor
Asırlık ahşap malzemelerle yapılan Azdavay Atlı Turizm Merkezi, doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olmaya aday. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Atlı Turizm Merkezi’nin resmi açılışının Eylül ayında gerçekleşeceğini söyledi.
Ticaretin kalbinde, güneş enerjisi semineri
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Kastamonu Enerji Makine öncülüğünde Avrupa ve Türkiye'nin en büyük güneş paneli üretim firması olan CW Enerji tarafından oda üyelerine güneş enerjisi hakkında seminer verildi.
‘2. ve 3. Ligler kan ağlıyor’
GMG Kastamonuspor’un TFF 2’nci Lig’deki gelecek sezonki muhtemel rakipleri arasında yer alan 1461 Trabzonspor’da, Kulüp Başkanı Celil Hekimoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sitemli açıklamalarda bulundu.
Memleket Partisi’nden ‘hazırız’ mesajı
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi.
"Heyemola-Çılgın İnebolulular" belgeseli finalde
Kastamonu’nun 100 yıllık bir kahramanlık hikayesini konu alan "Heyemola-Çılgın İnebolulular" belgeseli, Gaziantep’te düzenlenecek Dize Film Festivali’nin finalinde izleyiciyle bulaşacak.
''Avrupa'nın en ucuz elektrik kullanan üçüncü ülkesiyiz''
AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi.
'Villada doğalgaz var, TOKİ'de yok'
Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, düzenlediği basın toplantısında Kastamonu ve ülke gündemini değerlendirdi.